En glimt av Jämtland – Kaffestugan i Stora Blåsjön

Nu är det två veckor sen jag och Kristoffer satt på en förfest inför vårt bröllop, och hade superkul. Jag önskar att jag kunde få spela upp dagarna runt vårt bröllop på repeat, och att vi skulle kunna få uppleva dem dagarna igen! Men det kan man ju inte, så vi väntar tålmodigt på bilderna från våra fotografer Martina och William! Däremot tänkte jag bjuda på lite annat från vår senaste resa upp till stugan i Stora Blåsjön i norra Jämtland :-)

Ett företag som bedriver mycket guidning, bland annat i Korallgrottan men även andra saker så som bäversafari är Vilseledaren. Vi har ännu inte haft turen att kunna boka oss på något av deras äventyr, så när vi fick nys om att de skulle bedriva fik i Stora Blåsjön i den berömda Kaffestugan så var vi såklart tvungna att åka dit och fika! Vilket vi gjorde, inte bara en gång under vår lilla semester, utan två :-)

Andra gången fick vi med oss min svärfar Greger och hans donna Monica!

De hade inte bara fik, utan även en liten shop i anslutning till alla godsaker!


Bland annat sockar, godis, underställ och de här fina träslevarna som vår vän Per-Anders tillverkar! Jag fyndade ingen slev den här gången, men dock en snygg tygkasse som jag måste bli bättre på att använda – det får ni påminna mig om! 


Något som imponerade var att de dels gjorde allt själv, men också använde sig av ekologiska och lokala varor! Stort plus!


Vi var ju även där för att spana in den snygga bilden Kristoffer vann deras fototävling med! Nu hänger  den här hemma som en snygg canvas samtidigt som den pryder väggen i Kaffestugan (bästa platsen med, direkt över kaffekannan ;-)

 

Vi satte oss ute, och fick njuta av den fantastiska utsikten över sjön – och där borta ligger våran stuga! 

 

Allt från våfflor, till glass, till tunnbrödsrullar gick att få serverat! Kristoffer testade lite av varje ;-) 


Sen åkte vi hem till stugan och njöt av kvällsvärmen! En helt fantastisk dag i Stora Blåsjön.

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *