Prag augusti 2017 – del 4

Sista kvällen på Pragresan spenderade vi dels letandes efter en restaurang som serverade glutenfritt – detta var ett stort bekymmer att hitta i de mer turistigare delarna av Prag, t.ex. vid Charles’ Bridge, shoppingstråket och vid hamnen medan det inne i stan (där vi åt första dagarna) inte var några bekymmer alls! Där var de istället väldigt medvetna och kunniga, men i turistdelarna så vågade man inte lita på att de visste vad glutenfritt var.

Så medan vi letade efter glutenfria alternativ till middagen så passade jag på att fota lite street, vilket jag aldrig gjort tidigare. Men så jäkla roligt! Det vill jag definitivt göra mer av.

Jag vet inte riktigt vad mannen protesterar mot, men han var väldigt engagerad i sin demonstration! :-)


Så himla mysiga små tavernor i varenda hörn :-)

Å mer eller mindre roliga konstverk, här i form av två kissande män ;-)

Pepparkakor :-D

En av de restauranger vi letade efter som Caroline hade sett från bron, som låg vid vattnet. Vi frågade en man som stod och såg ut som att han hade koll på läget och han sa att ”gå runt hörnet, ni kan INTE missa det”. Tro att vi blev förvånade när vi knappt kunde gå rakt ned i genomgången till restaurangen.. Ett litet hål i väggen innan man kom ner till vattnet.

Till restaurangen som det var så smalt till var det dessutom ”stoppljus” så att folk inte skulle fastna i mittgången!

’Im not short, Im a hobbit’

Det var allt för vår Pragresa den här gången, förhoppningsvis får vi besöka den här fantastiska staden igen :-D

 

 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *