6 januari 2019

Ett grått dis har lagt sig över hela Motala de senaste dagarna, inga fina solnedgångar att fotografera, inga härliga ljusstrålar som kommer fram mellan träden i skogen.. Bara moln, dis och grått grått grått. Så jag bestämde mig för att plantera om mina små elefantöron som fått massvis med bebisar och som krävde lite större krukor, så jag och Kristoffer for till Plantagen för att köpa jord. Väl där hittade jag ett par nya blommor till matsalen, innan har det varit julpyntat med julstjärnor och adventsljusstakar men när de försvann så blev det lite tomt. Så en monstera och en porslinsblomma fick följa med hem, vi har en porslinsblomma på övervåningen som blivit så stor och slingrat sig runt hela fönstret – så förhoppningen är att den här ska göra samma ;-)

De skulle ju såklart också få sig lite ny jord och sen gick det av bara farten. Närmre ett dussin små elefantöron fick nya hem, en palettis, monsteran och porslinsblomman planterades om. Och av bara farten så fick Kristoffer lite feeling och planterade om sin kaffeplanta och sin kaktus han haft sen han var liten – den där jäkla kaktusen alltså, den har varit så sne och jag har i hemlighet hoppats att den ska gå av på mitten för den varit så ful, krukan den stod i var inte heller bildskön.. Men med ny kruka och ny jord så är kaktusen nu både snygg och rak! Så den får hänga med ett tag till – jag har dock fått stränga order om att hålla mig borta från den, jag får absolut inte vattna den och helst inte gå nära den heller ;-) Men om det är någon som vill ha ett litet skott elefantöra så är det bara att tjoa till! :-D 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *